搜索
关于我们意见反馈联系方式申请收录广告服务申请管理员
 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

扫一扫,访问微社区

新软装网 首页 资讯 设计资讯 居住空间 查看内容

纵情于热带风情-墨西哥海滨住宅

2018-12-25 17:46| 发布者: alwayslee| 查看: 4559| 评论: 0

简介:这个海滨住宅位于墨西哥西海岸的一个休闲冲浪者的小镇sayulita,最近被墨西哥和瑞典的建筑实践的主要办公室重新装修成一个“小村庄”,这里既有郁郁葱葱的热带环境,也有太平洋的壮丽景色。这座住宅建于20世纪50年代 ...



这个海滨住宅位于墨西哥西海岸的一个休闲冲浪者的小镇sayulita,最近被墨西哥和瑞典的建筑实践的主要办公室重新装修成一个“小村庄”,这里既有郁郁葱葱的热带环境,也有太平洋的壮丽景色。

 

这座住宅建于20世纪50年代,位于棕榈树和杏树、芭蕉和蕨类植物之间的陡峭斜坡上,由于湿度问题和缺乏维护,原有的两层建筑急需翻修。建筑师彻底重新设计了现有的结构,在斜坡上增加了一个新的宾馆和一系列混凝土平台,人行道和花园,通过遵循场地的地形连接所有楼层。 至关重要的是,该设计的阶梯式配置确保所有室内和室外空间都能欣赏到一览无余的海景。

 

Located in Sayulita, a laid back surfers’ town on the West coast of Mexico, this beachfront residence was recently renovated by Mexico and Sweden-based architectural practice MAIN OFFICE into a “small-contained village” that is both complemented and complimented by the lush, tropical surroundings and the breathtaking views of the Pacific Ocean.

 

Built in the 1950s on the top of a steep incline among palm and almond trees, plantains and ferns, the original two-storey building was in dire need of renovation due to humidity problems and lack of maintenance. The architects thoroughly redesigned the existing structure adding a new guesthouse down the slope and a series of concrete platforms, walkways and gardens that connect all the levels by following the site’s topography. Crucially, the design’s stepped configuration ensures that all indoor and outdoor spaces enjoy uninterrupted views of the ocean.




在主住宅的低层,一个开放式的居住和用餐空间通向游泳池区域,通过折叠天井门无缝连接,而外部楼梯通向主卧室的阳台。 宾馆在前往海滩的路上可通过另一段楼梯抵达,享有隐私和广阔的海景,其屋顶可从上方的起居区进入,是一个额外的露台。

 

本地来源的木材和水泥在外观和内部设计中都占主导地位,这种设计依赖于现代主义、无装饰的干净线条和简单的直线形式的词汇。水泥墙用白色灰泥砌成,而地板和内部家具则用抛光混凝土制作,其中最令人惊叹的是手工制作的面向海洋的浴缸,在主卧室内就地建造。

 

混凝土表面完美地配以土着Parota木材,用于橱柜,壁橱,门和窗框以及独立式家具。 选择这种类型的木材不仅因为它对湿度,盐度和强烈阳光的抵抗力,而且还因其丰富的温暖和有机丰富性而优雅地反映了外面的热带景观,这个住宅周围的美景。

 

On the lower level of the main residence an open-plan living and dining space opens up to a pool area, seamlessly connected through folding patio doors, while an external staircase leads up to a balcony where the master bedroom is accessed from. Great care has been taken not to disturb the site’s existing trees as seen by the design of the staircase which creates a small courtyard in order to accommodate a majestically tall tree that juts out above the rooftops. The guest house, which is reached by another flight of stairs on your way to the beach level, enjoys privacy and expansive ocean views while its rooftop, accessible from the living areas above, functions as an additional terrace.

Locally sourced wood and cement predominate in both the exterior and interior design which relies on a modernist, no-frills vocabulary of clean lines and simple rectilinear forms. Cement walls are finished with white stucco whereas floors and in-built furniture are rendered in polished concrete, the most stunning of which is a handcrafted, ocean-facing bathtub, built in-situ in the master bedroom.

The concrete surfaces are perfectly complemented by indigenous Parota wood used generously throughout the house for cupboards, closets, doors and window frames as well as free standing furniture. This type of wood was chosen not just for its resistance to humidity, salinity and strong sunlight, but also for its sumptuous warmth and organic richness that elegantly mirrors the tropical landscape outside, the beauty of which this residence is built around.





收藏 分享 邀请
鲜花
鲜花
握手
握手
雷人
雷人
路过
路过
鸡蛋
鸡蛋
已有 0 人参与

会员评论

推荐阅读

客服中心 搜索 官方QQ群
返回顶部